
Sosyal Yaşam
İmkanlar, Toplulukar ve Daha Fazlası
Öğrenci temsilcilerimiz sizi arasın!
Bütçesinden en yüksek oranla AR-GE yatırımı yapan vakıf üniversitesi!
HAYELLERİ GERÇEĞE TAŞIYAN ÜNİVERSİTE'de
Bilişim Sistemleri Mühendisliği Bölümünün amacı bilişim sistemleri alanında çalışacak uzman personel açığını kapatmak, öğrencilerine sistem üretim becerileri kazandırmak ve bilişim sistemleri teknolojisinin gelişmesine katkı sunmaktır. Günümüzde bilgisayarların işlem gücü arttıkça daha yüksek veriyi, çok kompleks algoritmaları kullanarak kısa sürede bilgiye dönüştürerek karar verme süreçlerinde kullanabileceğimiz şekilde sunabilmektedir. Finans sektöründe, fabrika üretim süreçlerinde, sağlık sektörlerinde bilişim sistemlerinin geliştirilmesi, iletişim ağlarının tasarlanması, bilgi güvenliği ve kullanıcı dostu büyük sistemlerin geliştirilmesi alanlarında görev almaktadırlar. Bilişim ve iletişim ağının geliştirilmesinde önemli bir rol alan Bilişim Sistemleri Mühendisliği, son zamanlarda gençlerin en çok ilgi gösterdiği bölümler arasında yer almaktadır. Bilişim Sistemleri Mühendisliği programından mezun adaylar; Yazılım ve Bilgisayar mühendislerinin çalıştığı tüm alanlarda çalışabilirler. Bilişim ve iletişim teknolojileri alanında çeşitli sektörlerde ve pozisyonlarda çalışabilir. Ayrıca, Bilişim Sistemlerinin projelendirilmesi, tasarlanması, implementasyonu, yönetimi, veri bankaları geliştirme, veri madenciliği uygulamaları, ERP ve modüllerinin tesisi ve yönetimi, gibi iş alanlarında iş imkanı bulmaktadırlar.
Sevgili Öğrenciler,
Çok disiplinli bir yapıya sahip olan Bilişim Sistemleri Mühendisliği, bilginin üretimi, paylaşılması, depolanması vb. süreçlerin etkin bir şekilde yönetilmesi için gerekli olan bilişim teknolojilerinin geliştirildiği bir mühendislik dalıdır. Program bünyesinde oluşturulan uygulamalı dersler, işletmelerin ihtiyacı olan örgütsel bilgi yapısı ile veri mimarisinin teknoloji bakış açısıyla oluşturulmasında ve bilgiye erişimin güvenli, etkin ve hızlı olarak sağlanmasında kullanılan gerekli olan teknolojilerin uygulamalı olarak öğretilmesi gibi konuları kapsamaktadır. Bu alanda eğitim almak, öğrencilerin teknoloji dünyasında güçlü bir temel oluşturulmasına yardımcı olacaktır. Ayrıca, hızla büyüyen bilişim sektörü iş imkanları açısından bilişim alanında mezun olanlara önemli fırsatlar sunmaktadır.
Diğer taraftan bilgi çağında yaşadığımız günümüz şartlarında, ülkelerin gelişim süreci bilgi ve teknoloji ürünlerini koordineli kullanabilme yetenekleri ile doğru orantılıdır. Çünkü insanların bilgiye ulaşımı daha da kolay ve hızlıdır. Teknolojinin bir ürünü olan bilgisayarlar birçok sektörde rekabeti artıran unsurdur. Ancak yazılım ile desteklenmeyen bir sistemin verimi düşük olacaktır. Ayrıca günümüzün bilgi sistemleri bir tek bilgisayardan değil, ülkelerin veya dünyanın bütün coğrafyasına yayılmış ve hatta “uzayın” (uydu sistemleri dahil) herhangi bir yerinde konumlanmış birlikte çalışan çok sayıda bilgisayarlardan meydana gelmektedir.
Dolayısıyla bireysel, kurumsal, devletlere ait veya hatta küresel bilgi sistemlerinin kurulması, işletilmesi ve korunması artık yeni bir mühendislik dalıdır. Örneğin, ülkelerin sağlık sistemleri, nüfus bilgi sistemleri, coğrafi bilgi sistemleri, hava trafik kontrol sistemleri, fabrika üretim süreçleri, finans sektörü, uluslarasın bankacılık ve e-ticaret sistemleri tipik örneklerdir.
Unutmayın!
Bilgi güçtür ama kontrolsüz güç zarar verebilir. Dolayısıyla bilgiyi yönetmek bir mühendislik sürecidir. Geleceğin bilgi sistemlerini kuracak ve yönetecek olan siz gençlere güveniyoruz.
Dr. Öğretim Üyesi Mesut ÜNLÜ
Bilişim Sistemleri Mühendisliği Bölüm Başkanı
Fakülte ve Bölümlere Göz Atın