
Sosyal Yaşam
İmkanlar, Toplulukar ve Daha Fazlası
Öğrenci temsilcilerimiz sizi arasın!
Bütçesinden en yüksek oranla AR-GE yatırımı yapan vakıf üniversitesi!
HAYELLERİ GERÇEĞE TAŞIYAN ÜNİVERSİTE'de
Yazılım Mühendisliği, kullanıcı ihtiyaçlarından başlayarak bilgisayar tabanlı bir sistemin tasarımı, geliştirilmesi, test edilmesi, sunulması ve bakımını içeren süreçtir. Bu disiplin, sistemli, disiplinli ve hesaplanabilir bir yaklaşım kullanarak yazılım geliştirme, denetleme ve test gibi standart mühendislik prensiplerini uygular. Yazılım Mühendisliği, projelerin başarıyla tamamlanması için yaratıcı tasarımları gerektiren bir alandır ve dünya genelinde büyük bütçeli projeleri kapsar. Yazılım mühendisleri, çoklu becerilere sahip olmalı ve modern yazılım geliştirme metodolojilerini bilmelidir. Bu alanda eğitim alan öğrenciler, mezuniyet sonrası yazılım şirketlerinde başarılı bir şekilde görev alabilecek yetkinliklere sahip olacaklardır.
Sevgili Öğrenciler,
Yazılım Mühendisliği, son yıllarda hayatımızın tüm alanlarında yoğun bir şekilde yaşanan dijitalleşme eğilimlerinin zorunlu kıldığı bir mühendislik alanı haline gelmiştir. Metropollerde yoğunlaşan ve gitgide karmaşıklaşan hayatımızda, gündelik süreçlerin insanlar için kolaylaştırılması için üretilen çözümlerde, çeşitli düzeylerdeki yazılım bileşenleri artık vazgeçilmez bir unsur olmuştur. Bu durum yazılım mühendisliği eğitimini, günümüzün ve geleceğin en önemli eğtim alanlarından biri haline getirmektedir. Günümüzün ve geleceğin yazılımları, dijital dünyada oluşturduğumuz veri yığınlarını etkin bir şekilde toplayacak, işleyecek, anlamlandıracak, amaca özel çıkarımlar yapacak, karar süreçlerinde belirleyici ve yönlendirici sonuçlar üretecek işlevleri içerecek şekilde yapılandırılacaktır.
Daha da önemlisi, artık bu süreçlerde yer alan insanların ve diğer yapay sistemlerın birbiri ile anlık etkileşimini yönetecek mekanizmaları içerecek şekilde karmaşık, çok katmanlı ve büyük ölçekli bir eko sistem oluşmuştur ve bu ekosistem gitgide daha fazla yaygınlık ve derinlik kazanacaktır. Bu ekosistemin sağlıklı, güvenli, güvenilir ve randımanlı bir şekilde işlemesi için üretilecek yazılımların disiplinli ve sistematik yaklaşımlar ve süreçlerle üretilmesi, işletilmesi ve idame ettirilmesi büyük önem taşımaktadır.
İşte yazılım mühendisliği eğitimi, çözüm üretilen problem alanından bağımsız olarak, üretilen yazılımların tüm yaşam döngüsü boyunca dikkat edilmesi gereken hususlara odaklanan bir eğitim anlayışı ile öne çıkmaktadır Bu bağlamda, 4 yıllık eğitim süresince öğrencilerden, analitik düşünmeleri, teknik yeteneklerini geliştirmeleri, kullanılabilecek, geliştirilebilecek ve kolayca anlaşılabilecek optimize edilmiş sistemler/uygulamalar ortaya koymaları beklenmektedir. Bölümümüz, gereksinim analizi, tasarım, kodlama, test, dağıtım ve bakım dahil olmak üzere yazılım geliştirme yaşam döngüsünün tüm yönleri için eğitim sağlamaktadır.
Bütüncül müfredat, son döneme yayılan uzun staj, staj ile entegre bitirme projesi, endüstri ile hizalı ve deneyim odaklı eğitim anlayışımızla yürüttüğümüz bu heyecanlı yolculukta sizi beraber öğrenmeye, keşfetmeye, tasarlamaya, üretmeye ve geleceği şekillendirmeye davet ediyoruz
Başarılar.
Doç. Dr. M. Nedim Alpdemir
Yazılım Mühendisliği Bölüm Başkanı
Fakülte ve Bölümlere Göz Atın